17. kolo Stropkov - Giraltovce

16.03.2015 08:24

Futbalisti MŠK TESLY Stropkov vyhrali derby proti susedným Giraltovciam v pomere 3:0. O góly sa postarali: Demčo, Pundžák, Staško. Stropkov sa tak posunul už na 2. miesto v III. Lige východ.

MŠK Tesla Stropkov - MFK Slovan Giraltovce

Góly: Demčo, Pundžák, Staško, ŽK:Demčo, Petrišin, Burcák - Vojta Rozhodca: Jozef Kakaščík 400 divákov
Zostavy a striedania:
Mšk Tesla Stropkov- Hažer- Dolutovský(46.Ducár), Bochin, Staško, Medvec - Petrišin, Demčo(80.Čabala), Poľák, Burcák, Vachaľ - Pundžák(70.Safko)
MFK Slovan Giraltovce- Peter Štefančík- Erik Tomko, Jakub Verčimák, Matúš Digoň. Ján Čabala- Stanislav Pankuch, Lukáš Vojta, Jakub Fiľkovský, Martin Godvan - Ľubomám Kočiš(77.Slavomár Špirla),Patrik Kuriplach(80.Patrik Lechman)
Hlasy po zápase:
JUDr. Ondrej Brendza, prezident klubu: Dobrý výsledok. V super dresoch, taktiež pred peknou návštevou divákov a po zodpovednom výkone celého tímu od brankára až po posledného náhradníka. Mám z toho radosť. Zodpovedne sa pripravíme na SNV.
Jozef Lehocký, tréner Stropkova:
"Derby nikdy nemá favorita. Súper mal svoju kvalitu a hra v úvode jarnej odvety určite nebola oku lahodiaca. O výsledku rozhodlo naše väčšie chcenie a túžba po víťaztve. Z pohľadu počtu vypracovaných gólových príležitosti sme získali zaslúžené víťazstvo."
Vladimír Rusnák, tréner Giraltoviec:
"Moment z úvodu zápasu ovplyvnil jeho vývoj. Mal tam byť nariadený pokutový kop a faulujúci hráč mal byť vylúčený. Domáci boli vo vyrovnanom stretnutí efektívnejší, my sme v tejto činnosti boli jaloví. V druhom polčase sme 25 minút hrali na jednu bránu a vyslali sme na ňu iba jednu malú domov. Domáci boli dôraznejší a zaslúžene vyhrali."
Peter Poľák, stredopoliar Stropkova: Vyhrali sme a to je dôležité , na začiatku sme si hovorili , že chceme doma udržať tri body a resp. "pomstiť" sa Giraltovciam za jesenný zápas , očakávania divákov sme naplnili , keď už prvým rýchlym a naozaj pekným gólom to Miro trafil na 1:0 , herne sme nejako veľmi výrazne nevynikali , čo spôsobil aj ťažký terén , ale dokázali sme si vypracovať ďalšie sľubne šance ako gól Šimona a následne aj moja strela zo šestnástky , do druhého polčasu sme išli s tým , že chceme ešte streliť nejaký ten gól a uhrať stretnutie v pokoji do konca, osobne som sklamaný zo svojho výkonu lebo určite mám naviac ,ale na druhej strane má teší víťazstvo, divácka kulisa a bojovný výkon chlapcov , udržali sme body doma , teraz už len sa pripraviť na ďalší zápas a posnažiť sa priniesť aj nejaké body z vonku.
František Dolutovský, obranca Stropkova: Ceníme si výhru v prvom jarnom kole ktoré je po zime vždy náročné. Sme radi že sme nesklamali divákov ktorý prišli v hojnom počte a veríme že prídu aj nabudúce.