Piršč: Trénovať Stropkov je pre mňa záväzok

09.07.2015 13:15

STROPKOV. A mužstvo MŠK Tesla Stropkov povedie v novej sezóne III. ligy trénerský tandem Pavel Piršč – Dominik Teraz.

Hráči pod ich vedením začali prípravu 29. júna a nový kouč má z ich doterajšieho prístupu pozitívny pocit.

V sezóne 2014/2015 viedol A mužstvo Stropkova Jozef Lehocký, ktorý však po jej skončení neprejavil záujem ďalej pracovať pri tíme a v štruktúrach klubu bude pokračovať pri mládeži.

Pred vedením teda stála úloha nájsť v čo najkratšom čase adekvátnu náhradu, pretože prestávka medzi súťažnými ročníkmi je krátka. Voľba padla na hlavného trénera Pavla Piršča a asistenta Dominika Teraza.

„Pavel Piršč je odchovanec Stropkova. Začínal tu ako žiak a končil v I. SNL ako stabilný hráč základnej zostavy A mužstva. Aj jeho doterajšie výsledky a dlhoročné pôsobenie v susednom Svidníku, znalosť pomerov v regionálnom futbale a znalosť prostredia v našom klube ho predurčili, aby bol oslovený ako hlavný tréner a tým aby prevzal úplnú zodpovednosť za výsledky a hru nášho áčka. Čo sa týka Dominika Teraza, s výnimkou vysokoškolského štúdia futbalovo vyrastal v Stropkove. Úspešne ukončil Fakultu telesnej výchovy a športu v Bratislave v odbore trénerstvo. Mal by byť stabilná súčasť realizačného tímu i štruktúr klubu. Na tejto dvojici je vidieť predstavu vedenia mesta - teda prepojiť tradíciu a skúsenosti z úspešných minulých čias s pevne verím, že s úspešnou budúcnosťou nášho mesta a klubu,“ vysvetľoval prezident MŠK Tesla Stropkov Ondrej Brendza.

 

Na tréningu až 25 hráčov

Piršč prijal ponuku od vedenia klubu ako výzvu. O to viac ho teší, že v prvom týždni prípravy mal na tréningu 25 hráčov.

Dodáme, že v kádri sú novými menami už spomínaný D. Teraz, P. Jakubčo, R. Bilas, D. Danko, M. Mihok a končiaci starší dorastenci.

„V Stropkove som hral od 10 do 27 rokov, preto viesť tento tím je pre mňa záväzok. K mužstvu prichádzam s tým, aby sme ho po výsledkovo nevydarenej jarnej časti opäť nakopli. Verím, že spolu s mojimi asistentmi a ďalšími ľuďmi, ktorí chcú futbalu v Stropkove pomôcť, sa nám to podarí. Chlapci ukázali, že majú veľký potenciál a čo je dôležité, nechýba im chuť do hry. Keď budú v tomto nasadení pokračovať, som presvedčený, že budeme napredovať,“ uviedol tréner MŠK Tesla Stropkov Pavel Piršč.

Stropkovčania sa v rámci prípravy stretnú postupne s Kračúnovcami, V. Mirošovom, V. Revišťami, V. Horešom, Prešovom B a odohrajú turnaj v Liptovskom Hrádku. Generálka bude zápas Slovenského pohára.

„Verím, že naše silné stránky budú bojovnosť a srdce, ktoré chlapci vložia do hry. Moje prianie je, aby za každých okolností bolo na ihrisku vidieť, že chcú hrať za Stropkov. Herný štýl a taktické zámery prispôsobíme zloženiu mužstva, resp. sa budú odvíjať od jednotlivých zápasov, ale radi by sme hrali moderný atraktívny futbal, ktorý by opäť pritiahol fanúšikov na štadión,“ zdôraznil P. Piršč.