Stropkov – Lipany 1:0 (0:0)

05.10.2014 14:30

Prvý bod zo súperovho ihriska chceli zverenci Jozefa Lehockého potvrdiť na domácej pôde, kde sa im doposiaľ mimoriadne darilo. Proti nim však stál zdatný protivník, ktorý sa od začiatku sezóny pohyboval na špici tabuľky. Po troch minútach hry sa po centri Demča do prvej šance dostal Pundžák, ale obranca Lipian mu svojím dôrazom nedovolil presne zakončiť. O pár minút neskôr sa individuálne presadil rýchlonohý Polaščík, no s jeho prudkou strelou si brankár hostí poradil. Aj v ďalšom priebehu tento gólman privádzal domácich strelcov svojimi fantastickými zákrokmi do zúfalstva. Postupne zneškodnil nebezpečné pokusy Demča, Vargu aj krásny volej Staška z hranice šestnástky. Keďže hostia sa v útočnej činnosti príliš nečinili, odchádzali obidve mužstvá do kabín bez streleného gólu. V druhom polčase Stropkovčania pokračovali v ofenzívnej aktivite a s pribúdajúcimi minútami ich tlak narastal. Po necelej hodine hry sa medzi troma obrancami prekľučkoval až do šestnástky Vachaľ, jeho strela „špicákom“ však tesne minula svoj cieľ. V 65. minúte pálil z dvadsiatich piatich metrov striedajúci Jurč, no ani jeho delovka smerujúca pod brvno neprekonala vynikajúceho Bartoša v bráne Lipian. Keď sa už zdalo, že si domáci s týmto mužom nijako neporadia, prišiel v 74. minúte rozhodujúci moment. Po ukážkovej narážačke Jurča s Polaščíkom, ktorá by si určite našla miesto vo futbalových učebniciach, sa prvý menovaný dostal ku svojmu druhému zakončeniu a strelou po zemi k žrdi nedal Bartošovi šancu. V 76. minúte sa do svojej jedinej príležitosti v zápase prepracovali aj hostia, ich strela však opečiatkovala len brvno Hažerovej brány. Po zvyšok zápasu už Stropkovčania podobné zaváhanie nepripustili a umnou hrou až do záverečného hvizdu kontrolovali priaznivý výsledok a zároveň si udržali tretie čisté konto v rade.
Vedenie mužstva spoločne s hráčmi by chceli aj touto cestou poďakovať firme SCBC s.r.o., vďaka ktorej mohli už po druhýkrát v týždni nastúpiť v nových dresoch v modro-bielej kombinácii, ktorá neodmysliteľne patrí do stropkovskej futbalovej histórie.
Zostava: Hažer – Dolutovský, Pavlík, Staško, Bochin, Vachaľ (69. Veselý), Poľák, Demčo, Varga, Polaščík, Pundžák (58. Jurč).
-eb-