Stropkov – Plavnica 2:1 (0:1)

07.09.2014 15:30

Po troch domácich víťazstvách a nulovom bodovom zásahu vonku si zverenci Jozefa Lehockého nechceli pripustiť stratu dôležitých domácich bodov. Do súpera sa preto od začiatku pustili nátlakovou hrou, z ktorej postupne vznikali sľubné príležitosti. V 5. minúte po Vachaľovom prieniku stredom ihriska sa lopta dostala k voľnému Bilasovi, ktorý obišiel súperovho obrancu, no jeho následná strela ľavačkou nemala potrebnú razanciu. O pár minút sa po centri Dolutovského do lopty z voleja oprel Polaščík, no svojím zakončením nenadviazal na podobný gól z úvodného zápasu sezóny.
V poradí tretiu šancu mal v 20. minúte po priťuknutí Jurča Poľák. Jeho strela sa však nezmestila do priestoru brány. Od tohto momentu tempo hry mierne upadlo a rožky začali vystrkovať aj hostia, ktorí hrozili z nebezpečných brejkových situácií. Po jednej z nich sa v 39. minúte presadili aj gólovo. Nakopnutú loptu stropkovská obrana nedokázala odvrátiť a osamotený Makara hlavou prekonal bezmocného Hažera. Nepriaznivý výsledok nezmenil ani priamy kop dirigenta Bilasa a do kabín tak Stropkov odchádzal s jednogólovým mankom. Hneď v úvodnej minúte druhého polčasu mohol vyrovnať z vnútra päťky Varga, jeho strelu však brankár vyrazil k nekrytému Polaščíkovi, ktorého dorážka opečiatkovala len spojnicu hosťujúcej brány. Na opačnej strane sa po ďalších dvoch protiútokoch mohli z dvojgólového vedenia radovať Plavničania, s vyloženými príležitosťami však nenaložili najlepšie, čo ich v konečnom účtovaní poriadne mrzelo. Po prestriedaní v ofenzíve sa ku slovu opäť prihlásili domáci. Tentoraz už s gólovým efektom. V 69. minúte sa v útočnej šestnástke najlepšie zorientovali Poľák s Polaščíkom a druhý menovaný svojím tretím gólom v sezóne z bránkovej čiary vyrovnal. O šesť minút neskôr po akcii dvoch striedajúcich hráčov sa Stropkovčania tešili po druhýkrát a vytvorený náskok už z rúk nepustili. Gól s prívlastkom víťazný si na svoje konto po centri Demča pripísal Pundžák a odvďačil sa tak trénerovi za prejavenú dôveru. Obidvaja strelci sa v závere dostali do ďalších stopercentných príležitostí, no ani jednu z nich už nedokázali využiť. Aj napriek tomu ostali už po štvrtýkrát v rade všetky tri body doma a v tabuľke sa stropkovskí mladíci opäť posunuli vyššie.
ŽK: Bilas
Zostava: Hažer – Dolutovský, Pavlík, Jurč, Bochin, Vachaľ (79. Burcák), Veselý, Poľák, Bilas (66. Demčo), Polaščík, Varga (64. Pundžák)
-eb-