Stropkov – Vranov 4:0 (3:0)

20.09.2014 16:00

Fanúšikovia Stropkova po štvrtom góle: Dajte nám súpera, dajte nám súpera!

Keď sa František Straka po prehre Slovana v Berne fanúšikom ospravedlnil, Vranovčania by mali preplatiť vlastným priaznivcom, ktorí merali cestu na zápas, benzín/naftu, plus uhradiť vstupné na minimálne najbližší domáci zápas! Keďže Stropkovčania sa ku komparzu súpera do filmu Účastníci zájazdu II. nepridali, ponúkli futbalový zážitok z pohybu, ochoty a radosti, že môžu v drese svojho klubu vybehnúť na trávnik.
V úvodnej 10-minútovke si obaja súperi vymenili po jednej príležitosti. Najskôr Hažer hasil pred Boháčom, ktorému pomohol slabou malou domov Jurč a v 9. min. musel po Sakalovej strate lopty pri strele Bilasa ratovať Krivák. V 17. min. vymyslel krásnu kolmicu Bochin na Pundžáka, ale kapitán hostí stihol vyriešiť aj túto situáciu. Domáci si všetko vynahradili o tri minúty. Po nakopnutej lopte dostali pred šestnástkou komfortnú ponuku na kombináciu, ktorou nepohrdli a Poľak s prehľadom pred Makóom nezaváhal. V 26. min. pálil k žrdi Bilas a brankár Vranova končekmi prstov vytiahol jeho strelu na roh. Keďže Vranovčania stále pôsobili ako baránky zmierené so svojim veľkonočným osudom, v 27. min. zvýšil opäť pohodlne Pundžák na 2:0. Makó síce vrieskal (s infarktom za dverami), ale problém bol v tom, že vety „hlavy hore“, „povzbuďte sa“, „začnite jazdiť“ nepreložil do slovenčiny alebo ukrajinčiny a tak jeho neznámej mimozemskej reči nikto zo spoluhráčov nerozumel… Domácim však zápas chutil, preto sa v priebehu štyroch minút ocitol po centri Poľaka v ďalšej príležitosti na päťke Pundžák, Demčo pálil z 25 metrov nad bránu a po hlavičke Pundžáka vyťahoval Makó loptu spod brvna. To stále nebolo z prvého polčasu všetko… V 42. min. sa pri Sakalovi uvoľnil Poľak a Bilas sa mu za prihrávku poďakoval tretím gólom v sieti súpera.
Po zmene strán sa o slovo prihlásili aj hostia, ale Tabaka pálil v 52. min. z uhla do Hažera. Hoci domáci mali nahrané, futbal ich stále tešil a keď Makó vyhodil loptu Palubovi, ktorý sa okamžite ocitol pod presingom, musel brankár Vranova vyťahovať ďalšiu nepríjemnú strelu Demča. V 59. min. ešte Polaščík po rýchlej akcii nemieril presne, no o dve minúty po jeho centri a nedôraznom zákroku obrany hostí skóroval Poľak. Keď na svetelnej tabuli naskočil stav 4:0, domáci fanklub začal skandovať „Dajte nám súpera, dajte nám súpera!“ Radosť v radoch MŠK Tesla nepokazil v 65. min. ani Grynyshyn, pretože jeho projektil zastavilo brvno. Bodku za stretnutím dala strela Veselého do Kriváka a osamotený Varga v 83. min. nespracoval dobre Bilasov center.
Mnohí fanúšikovia si ešte určite pamätajú víťazstvo Vranova nad Stropkovom pomerom 7:1. Hosťujúci Igor Tabiš vtedy po stretnutí povedal: „Po prehre 1:7 nám doma nikto neuverí, že sme hrali dobre, ale šance sme mali aj my. Rozdiel bol len v tom, že kým domáci ich premieňali, my sme naše pozahadzovali.“ Nech sú tieto jeho slová pre Vranov inšpiráciou, že prehrať sa dá aj so cťou!
Góly: 20. Poľák, 27. Pundžák, 42. Bilas, 61. Poľák.
ŽK: 27. Veselý, 44. Jurč – 26. Krivák, 27. Abaturov.
Zostava Stropkov: Hažer – Dolutovský, Veselý, Staško (65. Varga), Bochin, Poľak, Jurč, Bilas, Polaščík (70. Petrišin), Demčo, Pundžák (65. Burcák).
Zostava Vranov: Makó – Sakala (46. Sidelnyk), Paluba, Krivák, Eštok (88. Kulman), Shyray, Boháč, Mazur, Grynyshyn, Abaturov, Mazur (54. Vasilko).
Imrich Makó